Sisällöt

×

Golfalueet

Golfpiste Matkaopas Murcia

Golfpiste Matkaopas Murcia

Golfpiste Matkaopas Katalonia

Golfpiste Matkaopas Katalonia

Artikkelit

Paradoresin hotellit mahdollistavat ylellisen majoituselämyksen Espanjan matkalla

Espanjanlainen keittiö herauttaa veden kielelle läpi maakuntien – golfareita hemmotellaan klubiravintoloiden upeilla annoksilla

Lue lisää

Sevilla – aito andalusialainen kehto, jossa sijaitsee yksi Espanjan parhaista golfkentistä

Sevillassa pääsee nauttimaan autenttisesta andalusialaisesta elämäntyylistä, ja golfaamaan upeilla kentillä.

Sevilla – aito andalusialainen kehto, jossa sijaitsee yksi Espanjan parhaista golfkentistä

Sevillan metropolialueella asuu noin 1,5 miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä Andalusian maakunnan suurimman kaupungin. Suuresta koostaan huolimatta golfmatkaajat eivät ole kaupunkia vielä isolla volyymilla löytäneet. Näin Sevillaa voidaan nimittää golfareiden näkökulmasta ”hidden gemiksi”.

Reilun sadan kilometrin päässä Espanjan etelärannikolta sisämaassa sijaitseva Sevilla erottuu monista muista Andalusian kaupungeista siinä, että niin sanotut turistirysät loistavat poissaolollaan. Niinpä Sevillan matkakohteekseen ottavat reissaajat pääsevät kokemaan hyvin aidon espanjalaisen kaupungin. Sekä itse kaupunkiin että golfkenttiin voi tutustua kaikessa rauhassa.

Sevillan historia juontaa juurensa keskiajalle, jolloin maurit ottivat kaupungin omakseen. Sevillasta muodostui tuolloin yksi maailman kehityksen sydämistä. Tuon ajan arkkitehtuuri on säilynyt näihin päiviin saakka. Historiallisen ulkokuoren lisäksi Sevilla on nykyään dynaamisen moderni.

Guadalquivir-joki virtaa läpi Sevillan.

Se, ettei Sevillasta ole muodostunut suomalaisgolfareiden puheissa vilisevää ehdotonta lomakohdetta, saattaa juontua lentoyhteyksistä. Suomesta ei pääse suoralla lennolla Sevillaan. Tätä ei kannata lainkaan pelätä. Malagasta, johon suora lentoyhteys on, ajaa Sevillaan parissa tunnissa. Matkalla pääsee ihastelemaan andalusialaista maaseutua, joka upeilla maastonmuodoillaan rentouttaa mielen. Kaiken lisäksi tiet ovat erinomaisessa kunnossa, joten matka taittuu huomattavan sujuvasti.

Ruuhkaisimmilla espanjalaiskentillä lähtöaikojen saatavuus voi muodostua haasteeksi. Sevillan ympäristössä olevien kenttien yksi isoimmista valttikorteista on peliaikojen runsas tarjonta. Siten parin tunnin ajomatka ei tunnu missään, kun kentille pääsee helposti pelaamaan haluamaansa aikaan.

Sevillassa on viisi golfkenttää, joten useamman päivän golfmatkalla voi pelata halutessaan vaikka ne kaikki. Alla on esitelty kolme kenttää, jotka kannattaa ehdottomasti sisällyttää Sevillaan suuntautavalle golfreissulle.

Real Club Sevilla Golf

Espanjalaislegenda Jose Maria Olazabalin suunnittelema mestariteos on yksi Espanjan parhaista golfkentistä. Kenttä avautui vuonna 1991, ja se oli ehdolla vuoden 1997 Ryder Cupin peliareenaksi. Myöhemmin siellä on pelattu useita DP World Tourin kilpailuja.

Kenttä on tunnettu erinomaisesti hoidetuista pelialustoista. Avauslyönneille on mukavasti tilaa. Suurimmat pelilliset haasteet odottavatkin lähestymislyönneissä. Viheriöt eivät ole mitään postimerkin kokoisia, mutta joka tapauksessa griiniosumat ovat tuloksenteon kannalta merkittävän suuressa arvossa.

REAL CLUB SEVILLA GOLF

REAL CLUB SEVILLA GOLF

REAL CLUB SEVILLA GOLF

Yleisesti ottaen lomagolfilta toivotaan sujuvasti eteneviä kierroksia ja helppoa pelattavuutta. Euroopan parhailla kentillä nämä eivät välttämättä toteudu. Tilanne on toinen Real Club Sevillassa, jossa pystyy helposti kävelemään kierroksen ja nauttimaan pelaamisesta kaikilla aisteilla.

Real Club Sevillassa on mahdollista ottaa golfillisesti reissultaan kaikki irti. Upean kentän lisäksi klubin harjoitusalueet ovat vertaansa vailla. Isolla rangella ja laajoilla putti- ja chippigriineillä treenatessa ei tarvitse ihmetellä, miksi espanjalaiset kiertuepelaajat ovat kauttaaltaan erinomaisia pallonlyöjiä, jotka hallitsevat lähipelin metkut.

Mailapelien harrastajille keskuksesta löytyy myös loistavat tennis-, squash-, ja padelkentät. Fasiliteetit saunoja ja uima-altaita myöten ovat muutenkin huippuluokkaa. Keskuksessa riittää tekemistä lapsille, joten Sevillaan on mutkatonta harkita koko perheenkin lomareissua.

https://sevillagolf.com/en/home/

Real Club Pineda de Sevilla

Muutaman kilometrin päässä Sevillan keskustasta sijaitseva kenttä valmistui toisen maailmansodan aikaan Espanjan armeijan upseerien toimesta. Vuonna 1992 alkuperäinen yhdeksän reiän kenttä laajeni täysimittaiseksi. Komeus on ollut aiemmin vieraspelaajille hankalahko kohde, sillä pelaamaan on päässyt vain jäsenen kanssa. Tästä on nyttemmin luovuttu, joten Sevillan toinen loistokenttä on kaikkien saavutettavissa.

Tasaisella maaperällä kulkeva kenttä on mukavasti käveltävissä. Pienehköt griinit vaativat tarkkuutta, joten lähestymislyöntien on oltava hallussa.

Real Club Pineda on enemmän kuin pelkkä golfkenttä. Siellä voi harrastaa monipuolisesti eri lajeja, kuten tennistä, padelia ja uintia. Hevosurheilu on vahvasti osa Pinedan klubia. Golfkentän erikoisuutena onkin laukkarata, joka lävistää paria väylää. Vastaavaa kokemusta ei juuri muualta löydä.

https://rcpineda.com/golf

Club Zaudin Golf Sevilla

Gary Player on jättänyt kädenjälkensä Sevillaan Zaudin Golfin muodossa. Palmut, oliivi- ja appelsiinipuut sekä muutamat lammet luovat ominaispiirteet vehreälle kentälle.

Playerin piirtämät väylät aaltoilevat hienotunteisesti luonnollisessa ympäristössään. Griinit ovat vastaanottavia, mikä tekee pelaamisesta leppoisaa. Sevillan siluetti siintää horisontissa, joten golfkokemuksena Zaudin on monipuolisen antoisa. Kentän kaksi viimeistä reikää ovat vaikeimpia, joten kierroksen lopussa on tarjolla herkullinen haaste selätettäväksi.

Myös Zaudinissa voi harrastaa muitakin lajeja kuin golfia, joten halutessaan päiviin on helppo yhdistää muutakin aktiviteettia. Sevillasta pääsee näppärästi Zaudiniin, sillä matkaa on vain kymmenen minuuttia.

https://www.clubzaudingolf.com/

Osallistu ja voita 5 päivän majoitus Parador-hotellissa

Osallistu

Lue seuraavaksi

Paradoresin hotellit mahdollistavat ylellisen majoituselämyksen Espanjan matkalla

Espanjanlainen keittiö herauttaa veden kielelle läpi maakuntien – golfareita hemmotellaan klubiravintoloiden upeilla annoksilla

Espanjan parhaat golfkentät: Top 5

Espanjan parhaat golfresortit: Top 5

Espanjassa kunnioitetaan 50 vuotta sitten menehtynyttä Pablo Picassoa

Espanjan Top 10