Sisällöt

×

Golfalueet

Golfpiste Matkaopas Murcia

Golfpiste Matkaopas Murcia

Golfpiste Matkaopas Katalonia

Golfpiste Matkaopas Katalonia

Artikkelit

Paradoresin hotellit mahdollistavat ylellisen majoituselämyksen Espanjan matkalla

Espanjanlainen keittiö herauttaa veden kielelle läpi maakuntien – golfareita hemmotellaan klubiravintoloiden upeilla annoksilla

Lue lisää

Espanjassa kunnioitetaan 50 vuotta sitten menehtynyttä Pablo Picassoa

Espanjassa kunnioitetaan 50 vuotta sitten menehtynyttä Pablo Picassoa

Teksti Krister Jalonen
Kuvat Espanjan matkailutoimisto

Espanjalaisen kuvataitelijan Pablo Picasson kuolemasta tuli keväällä kuluneeksi 50 vuotta. Picasso on yksi 1900-luvun merkittävimpiä taitelijoita, jonka suuruus havaittiin osin vasta hänen kuolemansa jälkeen. Tänä vuonna ympäri Espanjaa kunnioitetaan hänen uraansa. 

Picasson teoksista on maksettu viime vuosien huutokaupoissa huimia summia rahaa. Esimerkiksi vuonna 2015 huutokaupattu Algerin naiset (Versio O) (1955) oli siihen mennessä maailman kallein huutokaupassa myyty taide-esine. Teos vaihtoi omistajaa 179,4 miljoonalla dollarilla. 

Picasson ja golfin yhdistäminen luonnistuu mutkattomasti muutamissa Espanjan kaupungeissa. Taiteellista golfmatkaa pohdiskeleville on syytä kääntää katseet alueisiin, joissa Picasso vietti aikaansa ja siten omalta osaltaan vaikutti kaupunkien ilmapiiriin. 

Malaga

Picasso syntyi ja vietti nuoruutensa Malagassa. Luovuus tuli verenperintönä, sillä hänen isänsä oli taidemaalari ja äiti piirustuksenopettaja. Pienen Pablon isä opetti pojalleen piirustuksen perusteet ja näin ensimmäiset tahdit taidehistoriaan oli lyöty. Kaikesta huolimatta Picasson nuoruuden ajan piirustuksia ei ole näihin päiviin saakka säilynyt. 

Museo Casa Natal (kotitalomuseo) sijaitsee taitelijan syntymäkodissa. Siellä pääsee tutustumaan Picasson teosten lisäksi siihen, millaista elämää hänen perheensä vietti 1800-luvun lopulla Espanjassa. 

Malagan vanhan kaupungin kaduilla voi tuntea Picasson heräävän eloon. Muutaman korttelin päässä Picasson kotitalosta on Museo Picasso Malaga. 1500-luvulla rakennettuun Buenavista Palaceen avattiin taiteilijan näyttely vuonna 2003. 

Espanja, Malaga mukaan lukien, on golfarille varsinainen aarreaitta. Pelattavia kenttiä löytyy moneen makuun ja hintatasoon. Picasson museosta on puolen tunnin matka esimerkiksi suomalaisillekin tuttuihin Lauro Golfiin, Benalmadena Golfiin ja Golf Torrequebradaan. 

Torrequebradan mäkinen, vaihteleva ja huippukuntoinen kenttä kannattaa ainakin piirtää karttaan museovierailuiden yhteydessä. Pelaaminen Torrequebradassa on kaikkea muuta kuin tylsää, joten golftaidetta pääsee harrastamaan koko 18 reiän ajan. Andalucian maakunnassa on lähes 120 muutakin kenttää, joten valinnanvaraa on riittämiin. 

Barcelona 

Picasson ollessa teini-ikäinen hänen perheensä muutti Barcelonaan. Ennen vuosisadan vaihdetta nuori Picasso piti ensimmäisen taidenäyttelynsä juuri Barcelonassa. Taiteellisia vaikutteita hän oli saanut suuresti rakastamistaan härkätaisteluista. 

Museo Picasso de Barcelonan taidenäyttelyssä on esillä lukuisia taitelijan maalaamia henkilöiden muotokuvia. Ennen muuta naiset inspiroivat Picassoa koko hänen elämänsä ajan, mikä on selkeästi havaittavissa Barcelonan museossa. 

Kataloniasta ja golfista puhuttaessa PGA Catalunya (tunnetaan nykyisin nimellä Camiral Golf & Wellness) nousee ensimmäisenä esiin. Maailman huippukenttiin lukeutuvana se kuuluu monen golfarin kenttäbongauslistalle kansalaisuuteen katsomatta. 

Reilun tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta etelään sijaitsee Infinitum Golf ja sen kaksi erilaista 18-reikäistä kenttää. Mikäli ei karsasta autossa istumista (1h40min) ja katalonialaisten maisemien ihailemista, voi suunnaksi ottaa pohjoisen ja Golf Peraladan. Kulturellinen ja gastronominen elämys golfeineen on siinä tapauksessa takuulla taattu.  

Syvempi matka Picasson taiteeseen ja elämään on löydettävissä Horta de Sant Joanin pienestä kylästä 200 kilometrin päässä Barcelonasta. Picasso on kertonut kokeneensa tunteensa aidoimmillaan Hortassa. Vain reilun 1000 asukkaan pikkukylä on inspiroinut Picassoa useissa hänen maalauksissaan. 

Costa Dauradan golfkentät osuvat reitin varrelle matkatessa Barcelonasta Hortaan. Esimerkiksi Panoramica Golfissa pääsee ihastelemaan mieleenpainuvia maisemia loistokuntoisella kentällä. 

Madrid 

Vaikka Picasso vaikutti Espanjassa eniten Malagassa ja Barcelonassa, ei maan pääkaupunki Madrid ole jäänyt paitsioon mestarin taiteesta. Tänä vuonna myös Madrid juhlistaa Picassoa, joten taitelijan näyttelyitä on tarjolla useammassakin museossa. 

Jos historia olisi mennyt toisin, voisi Picasson yksi henkilökohtaisen elämän ”pääkaupungeista” olla juuri Madrid. Hän meni opiskelemaan 16-vuotiaana Madridin taideakatemiaan, mutta palasi pian Barcelonaan.  

Kaikesta huolimatta Picasson kuuluisin taideteos Guernica (1937) on esillä Reina Sofia Museumissa Madridissa. Kyseinen teos edustaa kubismia, taiteen tyylisuuntausta, jonka isä Picasso on. Maalaus kuvaa Espanjan sisällissodan kauhuja Guernican kaupungissa. 

Muita kuuluisia Picasson maalaamia teoksia ovat Avignonin naiset (1907), Itkevä nainen (1937) ja La Reve (1932). Picasso maalasi 78 vuotta kestäneellä taitelijanurallaan 13 500 maalausta. Näiden lisäksi piirustuksia ja muita teoksia on yli 100 000. 

Madridiin Picasson ja golfin perässä matkaavat voivat valita kymmenistä kentistä pelattavaa reissulleen. Golfkentät sijaitsevat lähellä kaupunkia, joka tekee ne helposti saavutettaviksi. Club de Campo Villa, Golf Santander ja Golf La Moraleja ovat kaikki erinomaisia kenttiä, jotka eivät varmasti jätä pelaajaansa kylmäksi. 

Osallistu ja voita 5 päivän majoitus Parador-hotellissa

Osallistu

Lue seuraavaksi

Paradoresin hotellit mahdollistavat ylellisen majoituselämyksen Espanjan matkalla

Espanjanlainen keittiö herauttaa veden kielelle läpi maakuntien – golfareita hemmotellaan klubiravintoloiden upeilla annoksilla

Sevilla – aito andalusialainen kehto, jossa sijaitsee yksi Espanjan parhaista golfkentistä

Espanjan parhaat golfkentät: Top 5

Espanjan parhaat golfresortit: Top 5

Espanjan Top 10