Sisällöt

×

Golfalueet

Golfpiste Matkaopas Murcia

Golfpiste Matkaopas Murcia

Golfpiste Matkaopas Katalonia

Golfpiste Matkaopas Katalonia

Artikkelit

Paradoresin hotellit mahdollistavat ylellisen majoituselämyksen Espanjan matkalla

Espanjanlainen keittiö herauttaa veden kielelle läpi maakuntien – golfareita hemmotellaan klubiravintoloiden upeilla annoksilla

Lue lisää

Espanjan parhaat golfresortit: Top 5

Espanjan parhaat golfresortit: Top 5

Espanja on yksi suomalaisgolfareiden suosikkikohteista ulkomailla. Maassa riittää pelattavaa ja nähtävää vaikka millä mitalla. Leading Courses on listannut Espanjan parhaat golfresortit, joissa pääsee golfin lisäksi nauttimaan monenlaisista elämyksistä. 

1. Finca Cortesin, Costa del Sol

Finca Cortesinissa on ollut ideana rakentaa huippuhotelli ja maailmanluokan golfkenttä. Tässä on onnistuttu erinomaisesti, mistä osoituksena on lukuisat tunnustukset niin kentän kuin koko resortin osalta. Solheim Cup pelattiin syksyllä 2023 Finca Cortesinin upealla kentällä. Sama areena on toiminut Volvo World Match Play Championshipin näyttämönä kolmesti. Tämänlaisia huippukisoja ei myönnetä golfkentille ihan heppoisin perustein.

Hotellin 67 sviittiä ja viisi villaa takaavat luksusmajoituksen. Resortissa on kuusi ravintolaa, joista yhden seinällä komeilee Michelin-tähti. Golfin lisäksi muihin aktiviteetteihin on reilusti mahdollisuuksia. Perinteisempien tenniksen ja padelin lisäksi vauhtia on tarjolla esimerkiksi kitesurfingin muodossa. Ylellisen span hoidoissa keho ja mieli pääsevät rentoutumaan.

Marbella on Finca Cortesinista 40 minuutin päässä. Isoimmista kaupungeista Malagaan hurauttaa reilussa tunnissa ja Sevillaan on matkaa pari tuntia. Pienempiä kyliä on lyhyen matkan päässä useampia.

https://www.fincacortesin.com/

2. Camiral Golf & Wellness Resort, Girona

Yksi maailman kuuluisimmista golfresorteista tunnettiin aiemmin nimellä PGA Catalunya. Kahdesta kentästä Stadium Course on tunnetumpi, jonka lisäksi Tour Course kuuluu myös Espanjan kenttävalioiden joukkoon.

Tuloksen tekemistä ei kannata ottaa liian vakavasti Stadium Coursella. Kenttä nimittäin haastaa tiiltä griinille huippuammattilaisetkin. Pelinautinto yhdellä maailman upeimmista kentistä on vertaansa vailla, sillä väylä toisensa perään saa haukkoa henkeään golfin näyttäessä parhaita puoliaan.

Nimensä mukaisesti Camiralissa on golfin lisäksi keskiössä kokonaisvaltainen hyvinvointi. Monipuolista tekemistä luonnossa liikkumisesta ja paellakursseista lähtien on jokaiseen makuun.

Resortissa on viisi erityylistä ravintolaa. Näiden lisäksi Gironan kaupunki tarjoaa kulinaristisia elämyksiä runsain mitoin. Kaupungissa on maailman eniten Michelin-tähden ravintoloita suhteessa väkilukuun.

Helsingistä pääsee suoralla lennolla Barcelonan lisäksi juuri Gironaan, jonka lentokentältä on matkaa Camiraliin vain kymmenen minuuttia.

https://www.camiral.com/en/

3. Real Club de Golf El Prat, Barcelona

Puolen tunnin päässä Barcelonasta sijaitseva El Prat on golfarin keidas. 45 reiän kenttäkokonaisuus, loistavat harjoitusalueet, upea klubitalo ja erinomaiset majoitusmahdollisuudet tekevät siitä yhden Espanjan parhaimmista resorteista.

El Pratin historia juontaa juurensa yli sadan vuoden päähän. Vuosikymmenten saatossa El Pratissa on pelattu lukuisia ammattilaiskilpailuja, huippukohtina kymmenen Spanish Openia. Seitsemän tiipaikan myötä kentät soveltuvat niin ammattilaisille kuin mukavasta golflomasta nauttiville klubipelaajillekin.

Viisi yhdeksän reiän baanaa ovat keskenään erilaisia. Tiipaikkoja ja kenttäkombinaatioita vaihtamalla saa pelattua useampia kenttävariaatioita. Jokaisesta pelipäivästä saa siten rakennettua vaivattomasti mielenkiintoisen.

Barcelonan kaupungissa riittää luonnollisesti tekemistä, vaikka alueella asuisi vuositolkulla. El Pratin vieressä on myös Sabadellin ja Terrassan pienemmät kaupungit, jos ei välttämättä halua lähteä Barcelonan vilskeeseen.

Koska Suomesta pääsee suoralla lennolla Barcelonaan, on El Prat kohteena siten helposti saavutettavissa.

https://www.realclubdegolfelprat.com/

4. Las Colinas Golf & Country Club, Alicante

Las Colinasin golfkenttä on yksi Espanjan parhaista. Monen muun loistokentän tavoin se on vuodesta toiseen huippukuntoinen ja viimeistelyt bunkkereiden reunoja myöten on tehty huolellisesti. Pelattavuutta arvostavat kaikki golfarit ja Las Colinas on siitä tunnettu. Avauksille on mukavasti tilaa ja pelaaminen etenee sujuvasti griinejä kohti jokaisella väylällä. Väylien upeat muotoilut ohjaavat pelaamista ja lyöntien suunnittelemista, mikä tekee golfista nautinnollista.

Golfilliset palvelut muun resortin ohessa ovat erinomaiset. Miguel Angel Jimenezin sunnittelemalla lähipelialueella on helppo ottaa tuntumaa chippaamiseen tai halutessaan treenata pidemmän aikaa.

Kenttä on rakennettu nerokkaasti kiertämään resortin valkoisina hehkuvia villoja. Ratkaisu on samaan aikaan hauska ja äärimmäisen onnistunut. Villat itsessään ovat ensiluokkaisia. Tilavat terassit ja niiden edessä kimaltelevat uima-altaat tekevät elämisestä viihtyisää.

Resortin rauhallisen tunnelman vastapainoksi vilkasta kaupunkimeininkiä löytyy Alicantesta tai Murciasta, joihin kumpaankin on noin tunnin matka. Golfin lisäksi resortissa voi harrastaa tennistä tai padelia vaikkapa iltavalaistuksessa. Mar Menorin suolavesilaguuniin on Las Colinasista alle puolen tunnin matka, joten se on syytä laittaa ylös miettiessään tekemistä aamupäivän golfien jälkeen.

https://lascolinasgolf.com/en/las-colinas/

5. Abama Golf, Teneriffa

Teneriffa on vuosikymmenten ajan tunnettu suomalaismatkaajien lomasaarena. Sieltä löytyy myös yhdeksän golfkenttää, joista Abama Golf kuuluu koko Espanjan hienoimpiin golfresorteihin.

Abama Golfin kauneus on henkeäsalpaavaa. Kirkkaanvihreänä hehkuva kenttä ja lumoavat näkymät Atlantille saavat golfin tuntumaan satumaiselta. Kentällä on yli 20 000 palmupuuta, jotka ovat omiaan luomaan tunnelmallista “etelän meininkiä” pelaamiseen. Korkealla merenpinnasta sijaitsevalla kentällä voi suorastaan tuntea pelaavansa maailman katolla.

Sushin ystäville resortissa on tarjolla yhden Michelin-tähden japanilainen ravintola. Perinteisesti nimetystä 19th Barista saa puolestaan klassisempia herkkuja merenelävistä pasta-annoksiin.

Abama Golfiin suuntautuvalla reissulla on tilaisuus ottaa rauhallisesti ja antaa ajan kulkea omaan tahtiinsa. Vuonna 2005 avattu kenttä kuuluu niin Teneriffan kuin koko Espanjan kätkettyihin helmiin.

https://www.abamahotelresort.com/en/ 

 

Lisää Espanjan golfresorteja

Edellä mainittujen resortien lisäksi Espanjassa on totta kai muitakin mainioita kohteita, joita kannattaa tutkailla reissua suunnitellessa. Alla muutama poiminta.

La Manga, Murcia
Infinitum Golf, Tarragona
Emporda Golf Resort, Girona
La Cala Golf, Malaga
Peralada Resort, Peralada

Osallistu ja voita 5 päivän majoitus Parador-hotellissa

Osallistu

Lue seuraavaksi

Paradoresin hotellit mahdollistavat ylellisen majoituselämyksen Espanjan matkalla

Espanjanlainen keittiö herauttaa veden kielelle läpi maakuntien – golfareita hemmotellaan klubiravintoloiden upeilla annoksilla

Sevilla – aito andalusialainen kehto, jossa sijaitsee yksi Espanjan parhaista golfkentistä

Espanjan parhaat golfkentät: Top 5

Espanjassa kunnioitetaan 50 vuotta sitten menehtynyttä Pablo Picassoa

Espanjan Top 10