Sisällöt

×

Golfalueet

Golfpiste Matkaopas Murcia

Golfpiste Matkaopas Murcia

Golfpiste Matkaopas Katalonia

Golfpiste Matkaopas Katalonia

Artikkelit

Paradoresin hotellit mahdollistavat ylellisen majoituselämyksen Espanjan matkalla

Espanjanlainen keittiö herauttaa veden kielelle läpi maakuntien – golfareita hemmotellaan klubiravintoloiden upeilla annoksilla

Lue lisää

Espanjan parhaat golfkentät: Top 5

Espanjan parhaat golfkentät: Top 5

Golfkenttien laittaminen paremmuusjärjestykseen on yksi golfin mielenkiintoisimmista ja puhuttelevimmista aiheista. Mielipiteitä riittää varmasti niin paljon kuin on golfareitakin. Espanjassa on noin 400 golfkenttää, joista osa on maailman mittapuullakin huippujen joukossa.

Top100golfcourses on listannut Espanjan parhaat golfkentät. Tässä tulee kyseisen listauksen viisi parasta kenttää Espanjassa!

1. Real Club Valderrama, Sotogrande

Andalusian maakunta eteläisimmässä Espanjassa on golfareiden seitsemäs taivas. Kenttätarjonta on vertaansa vailla, kun peliareenan voi valita noin 120 kentästä. Andalusiassa sijaitsee yksi maailman tunnetuimmista golfkentistä, Real Club Valderrama.

Valderrama rakennettiin Sotograndeen vuonna 1974. Kenttäarkkitehtinä toiminut Robert Trent Jones sai suunnitella kentän uudestaan kymmenen vuotta myöhemmin. Tuosta alkoi Valderraman matka maailmanmaineeseen.

1990-luvulla kentällä pelattiin European Tourin lippulaivakilpailuihin kuulunut Volvo Masters. Kenttä oli vakiinnuttanut paikkansa ammattilaispelaajien suosikkina. Varsinainen räjäytys koko golfmaailman tietoisuuteen tapahtui vuonna 1997, kun Valderrama isännöi Ryder Cupia. Kaiken lisäksi kyseinen ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Euroopan yhden pisteen voittoon.

Kenttänä Valderrama on viimeisen päälle hoidettu jokaista yksityiskohtaa myöten. Jos kenttä testaa maailman parhaita ammattilaisia, saman se tekee myös klubipelaajille. Ennen muuta avauslyöntien on osuttava väyliä reunustavien korkkitammien väliin. Hyvät lyönnit palkitsevat siten ruhtinaallisen tuntuisella tavalla koko kierroksen ajan.

https://www.valderrama.com/

2. Real Club de Golf Sotogrande

Kivenheiton päässä Valderramasta on toinen yksi Espanjan ja Manner-Euroopan huippukentistä, Real Club de Golf Sotogrande. Se on myös Robert Trent Jonesin piirtämä vuodelta 1964. Loistavasta suunnittelusta kertoo, että kentän herättämisessä uuteen loistoonsa vuonna 2016, se haluttiin pitää samankaltaisena kuin Trent Jones oli aikoinaan tarkoittanut. Tuossa yhteydessä griinejä joka tapauksessa suurennettiin vastaamaan nykyajan standardeja.

Kenttä on suunniteltu mainiosti ympäröivään luontoon ja alueelle tyypillinen kasvusto komeita puita myöten on pyritty pitämään sellaisenaan. Usein maailman ehdottomaan kärkikastiin lukeutuvilla kentillä ennen muuta viheriöt ja niiden ympäristö jää lähtemättömästi mieleen. Sotograndessa kyseinen nyanssi on läsnä jokaisella griinillä.

Lähestymisten, chippien ja puttien kanssa saa olla tarkkana, mikä tekee pelaamisesta kiehtovan jännittävää. Erittäin muodokkaat griinit ovat ympäröity bunkkereilla, joten kenttä kysyy pelitaitoja ja kuuluisia ”espanjalaisia käsiä”.

Golfkentillä käytettävä bermudaruoho on suomalaisesta näkövinkkelistä katsottuna mystinen. Voiko parempaa paikkaa olla kokea tällaisen mystisyyden luomia elämyksiä kuin espanjalaisten kenttien aatelistoon lukeutuva Sotogrande?

https://www.golfsotogrande.com/en/

3. El Saler, Valencia

Valenciassa sijaitseva El Saler on puttitaitureiden temmellyskenttä. Valtavat griinit laittavat kulmaraudan testiin, ennen muuta lähestymislyönnin karatessa kauemmas reiästä. Pituussuunnassa viheriön päästä päähän matkaa voi olla 40 metriä, joten mielenkiintoisia reikien lopetuksia on tarjolla tuon tuosta.

Griinien lisäksi koko kenttä on eräänlainen golfarkkitehtuurin taidonnäyte. Kentän piirtänyt Javier Arana teki ennakkoluulottomia valintoja sijoittaessaan isojen griinien vastapainoksi pieniä bunkkereita, joita on kentällä noin sata. Välimeren rannalle rakennettu kenttä on loistava kombinaatio metsäisiä väyliä ja avoimempia hiekkadyynien reunustamia links-henkisiä reikiä.

Ovelana ratkaisuna Aranalla on ollut, että kahta väylää ei pelata peräkkäin samaan suuntaan kertaakaan. Tässä on tiettävästi ollut ajatus mahdollisen tuulen huomioimisesta eri tavalla kahdella perättäisellä väylällä.

Aranan kanssa työskennellyt kenttäarkkitehti Tom Simpson onkin todennut näin:

”Yksittäiset hienot reiät eivät tee golfkentästä mahtavaa. Kyse on ennemminkin reikien välisestä keskinäisestä suhteesta, joka luo upean kokonaisuuden.”

http://www.golfenparadores.es/en/paradores/parador-de-el-saler/golf-course

4. Camiral Golf & Wellness Resort - Stadium Course, Girona

Kenttä kulkee edelleen puhekielessä nimellä PGA Catalunya, koska nimenvaihdos tapahtui vähän aikaa sitten. Kutsui kenttää sitten kummalla nimellä tahansa, puhutaan yhdestä Euroopan hienoimmista golfkentistä. Camiralin Stadium-kenttä kuuluu ehdottomasti top 5:een, kun Espanjan parhaita kenttiä laitetaan järjestetykseen.

Yhtäläisyyksiä Espanjan ja monen muun maan kärkikastin kenttiin voi hakea vaikeusasteesta. Monesti ne kaikista parhaimmat kentät eivät ole klubipelaajalle tuloksenteon kannalta helpoimmasta päästä. Se ei silti poista valtavaa golfeuforiaa, joka esimerkiksi Stadiumilla pelaamisesta syntyy.

Camiralin Stadium tarjoaa golfin ilotulitusta ensimmäisestä tiiboksista viimeiseen griiniin. Golfista nauttiminen viedään äärimmilleen, kun koko ajan saa pelata peliä ja miettiä lyöntivalikoimaa omien taitojen ja päivän fiiliksen mukaan.

Stadiumista on hankalaa valita yhtä ylitse muiden nousevaa reikää, sillä useampi väylä on suunnittelultaan, pelattavuudeltaan ja kauneuselementeiltään golfillisia mestariteoksia.

https://www.camiral.com/en/golf/stadium-course/

5. Real Las Brisas, Marbella

Andalusialaisten kenttien ympyrä tällä listalla sulkeutuu Las Brisasin muodossa. Espanjan aurinkorannikolla riittää pelattavaa vaikka koko talven mittaiseen reissuun, mutta joka tapauksessa Las Brisas kuuluu helmiin, joita ei voi missään nimessä sivuuttaa.

On sanomattakin selvää, että kenttä on aina erinomaisessa kunnossa. Sen lisäksi pelaamisen hauskuus tulee high risk, high reward -väylistä. Parhaimmillaan ja pienen onnen saattelemana Las Brisasissa voi siten päästä juhlimaan jopa omaa kierrosennätystään.

Alta kymmenen vuotta sitten kenttä koki mittavan remontin, jolla pelaamisen taso nostettiin vastaamaan espanjalaisia huippukenttiä.

Viimeisen päälle hoidetut istutukset luovat tunnelman, jossa silmä lepää. Andalusialaisten puiden lisäksi Las Brisasiin on tuotu hulppeissa väreissä kimaltelevia puita Meksikoa ja Australiaa myöten. Tämä kertoo pieteetistä, jolla kenttää halutaan kaikkinensa hoitaa.

https://realclubdegolflasbrisas.com/

Osallistu ja voita 5 päivän majoitus Parador-hotellissa

Osallistu

Lue seuraavaksi

Paradoresin hotellit mahdollistavat ylellisen majoituselämyksen Espanjan matkalla

Espanjanlainen keittiö herauttaa veden kielelle läpi maakuntien – golfareita hemmotellaan klubiravintoloiden upeilla annoksilla

Sevilla – aito andalusialainen kehto, jossa sijaitsee yksi Espanjan parhaista golfkentistä

Espanjan parhaat golfresortit: Top 5

Espanjassa kunnioitetaan 50 vuotta sitten menehtynyttä Pablo Picassoa

Espanjan Top 10