Sisällöt

×

Pääopas

Golfpiste Matkaopas Espanja

Artikkelit

Tapaksia, markkinoita, viihdettä ja historiaa

Costa Calidan golfkeskittymä luo ainutlaatuiset puitteet golfmatkalle

Lue lisää

Costa Calidan golfkeskittymä luo ainutlaatuiset puitteet golfmatkalle

Costa Calidan golfkeskittymä luo ainutlaatuiset puitteet golfmatkalle

Teksti Krister Jalonen
Kuvat Espanjan matkailutoimisto

Kaakkois-Espanjassa Murcian alueella on 20 golfkenttää. Costa Calidana tunnetun rannikon kenttien lyhyt etäisyys toisistaan tekee siitä houkuttelevan kohteen. Alueen vuotuinen keskilämpötila on 19 astetta ja aurinkoisia päiviä on yli 300 vuodessa. Se yhdistettynä kenttien tasokkuuteen, saa golfarin tarkastelemaan Murciaa perinpohjaisemmin seuraavaa golfreissua suunnitellessa. 

Espanja tarjoaa kaiken kaikkiaan golfarille runsaasti valinnanvaraa. Syystä tai toisesta Murcia on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle. Tämä ei tarkoita, etteikö alueella olisi golfarille elämyksiä tarjottavanaan. Päinvastoin, golfmatka Murciaan on pelaamisen kannalta erittäin osuva ratkaisu. 

Kentät muodostavat paria poikkeusta lukuun ottamatta tiiviin ryppään Murcian kaupungin ja Mar Menorin suolavesilaguunin väliin. Useampi kenttä on siten helposti saavutettavissa, mikä tekee pelien suunnittelusta vaivatonta.

Jokaiselta kentältä löytyy omaleimaisia piirteitä, kuten vesiesteitä, muodokkaita griinejä tai strategisesti sijoiteltuja bunkkereita. Kenttien yhdistävänä tekijänä on upeat maisemat, joita pääsee ihailemaan, pelaa sitten millä kentällä tahansa. Murcian alueella on vuoristoja ja kukkuloita silmänkantamattomiin, mikä tuo pelaamiseen avaruuden tunteen. 

Alueen ehkäpä tunnetuimmat golfresortit ovat GNK Golf ja La Manga. Molempiin kuuluu kolme täysimittaista kenttää. Niiden lisäksi palveluita ravintoloista ja baareista muihin aktiviteetteihin löytyy kattavasti, joten golfmatkalla pääsee nauttimaan halutessaan muistakin elämyksistä kuin pelkästään golfaamisesta.

 

Kenttäarkkitehdeista Murciaan ovat kädenjälkensä jättäneet ennen muuta Dave Thomas ja Jack Nicklaus. Molempien kynästä on lähtenyt useampi luomus. Nicklauksen kentät ovat yleisesti tunnettuja peliin merkittävästi vaikuttavista bunkkereista, eivätkä Murciassa sijaitsevat kentät tee tässä poikkeusta. Golflegendan kenttiä pelatessa saa siten käyttää ongelmanratkaisukykyä esimerkiksi avauslyönneissä. 

Murcian kenttien kunto on ympäri vuoden täyttä priimaa. Golfkentille erittäin suotuisan ilmaston myötävaikutuksella kenttien pinnat ovat erittäin miellyttäviä pelata. Siitäkin johtuen, valitsee pelipaikoikseen mitkä tahansa alueen kentistä, pääsee golfista nauttimaan aina huippuolosuhteissa.

Murcian golfinfo

– 20 golfkenttää
– yli 300 aurinkoista päivää vuodessa
– golfkentät 35 kilometrin etäisyydellä toisistaan
– lukuisia hotelli+golf –paketteja
– suora lento Helsinki-Alicante
– erinomainen hinta-laatusuhde
– tunnetaan turvallisena alueena

Top 100 Golf Courses, Murcia, top 5: 

  1. Real La Manga Club (South)
  2. Real La Manga Club (West)
  3. Saurines de La Torre
  4. Alhama
  5. Hacienda Riquelme

Lue seuraavaksi

Tapaksia, markkinoita, viihdettä ja historiaa

La Manga – Espanjan golfresortien kirkas helmi