Sisällöt

×

Pääopas

Golfpiste Matkaopas Espanja

Artikkelit

Peralada resortin lyhyt historia

Makujen, maisemien ja golfin juhlaa Kataloniassa

Lue lisää

Katalonia hurmaa golfarinkin

Katalonia on rikas sekoitus yhä voimissaan olevaa perinnettä ja ajan hermolla sykkivää urbaania kulttuuria. Golfin ystävä löytää alueelta laadukkaita kenttiä, monipuolista silmänruokaa ja makuhermoja kutkuttelevan paikallisen keittiön.

Katalonia hurmaa golfarinkin

Teksti Markku Nord ja Katalonian turistitoimisto

VAIN NELJÄ tuntia, ja Helsingistä koneeseen noussut matkaaja on Barcelonassa, Katalonian pääkaupungissa. Ja lentojahan tänne Espanjan koilliskolkkaan Välimeren rannalle riittää, päivittäin, useiden yhtiöiden siivillä.

Golfmatkaajalle Katalonia on tyypillisesti myöhäissyksyn tai varhaisen kevään kohde. Leuto ilmasto ja hyväkuntoiset kentät auttavat pidentämään kotimaista golfkautta mo-lemmista päistä.

Kenttätarjonta on runsas ja laadukas. Vaivattomuutta etsiville löytyy useita golfkentän yhteydessä sijaitsevia resorteja ja kotimaisten matkanjärjestäjien valmispaketteja.

Omatoimimatkaajille Katalonia on kuitenkin helposti paljon enemmän. Vuokra-auto alle ja majapaikaksi vaikkapa pari huvilaa eri puolilla Kataloniaa. Näin golfin ohessa voi mutkattomasti tutustua esimerkiksi lukuisiin valokuvauksellisiin kalastajakyliin tai ylempänä vuorten rinteillä sijaitseviin pikkukaupunkeihin.

Moni matkaa suunnitteleva puntaroi mielessään kahden ilmansuunnan välillä. Barcelonasta pohjoiseen löytyy Costa Bravan maineikas golfkeskittymä, etelän puolelta puolestaan Costa Dauradan kultarannikko niin ikään laadukkaine kenttineen.

European Tour on halunnut valita molemmat vaihtoehdot. Kilpailuja tai karsintoja on pidetty niin Costa Bravan PGA Catalunya Resortissa kuin kultarannikon Luminessakin. Ensin mainitusta löytyy 36, jälkimmäisestä peräti 54 reikää. Molempia pidetään Manner-Euroopan korkeatasoisimpiin resorteihin lukeutuvina golfparatiiseina.

Muutkin vaihtoehdot kannattaa pitää mielessä, varsinkin jos alue on jo aiemmilla matkoilla tullut tutuksi.

”Usein unohdetaan, että golftarjontaa löytyy myös pääkaupungin välittömästä tuntumasta, Costa Barcelonan alueelta”, Katalonian golfkohteiden markkinoinnista Suomessa vastaava Markku ”Luigi” Nord muistuttaa. ”Varsinaisia resorteja Barcelonan maakunnassa ei juurikaan ole, mutta muita majoitusvaihtoehtoja runsaasti.”

Paljon muutakin kuin golfia

Runsaus ja rikkaus ovat adjektiiveja, jotka sopivat laajemminkin kuvaamaan katalonialaista kulttuuria. Alueessa on jotain erityistä ja omaleimaista, mikä selittänee myös monien katalaanien sinnikkäästi ja itsetietoisesti vaalimaa toivetta itsenäisyydestä.

Viinien ystäville löytyy niin paikallista kuohuviiniä, cavaa, kuin maineikkaita valko- ja punaviinejäkin. Niillä voi huuhtoa alas alueellisen keittiön monia kiitettyjä herkkuja. Ja niitähän riittää tapas-annoksista veden kielelle tuoviin pääruokiin ja makeisiin jälkiruokiin asti. Michelin-tähtiä alueen ravintoloille on myönnetty niin paljon, että niiden valo loistaa pitkälle.

Shoppailija löytää haluamansa Barcelonasta tai Gironasta, jolla silläkin on pitkä ja värikäs historia. Kannattaa käydä tutustumassa esimerkiksi vanhastakaupungista löytyvään juutalaiskortteliin.

Noin puolen tunnin päässä Gironasta pohjoiseen, jo varsin lähellä Ranskan rajaa, sijaitsee Salvador Dali -museostaan tunnettu Figueiresin kaupunki. Sen lähistöllä on puolestaan Peraladan linna ja samanniminen viiden tähden golfresort. Laadukkaita viinejäkin paikkakunnalla on omasta takaa. Michelin-tähtikin löytyy. Ja kasino niille, jotka kaipaavat matkalle hieman jännitystä.

Faktaa

  • 37 golfkenttää
  • Golfkausi jatkuu vuoden ympäri. Keskimääräiset korkeimmat iltapäivälämpötilat ovat talvikaudellakin 15 asteen tuntumassa.
  • Yli 300 aurinkoista päivää vuodessa
  • Barcelonaan pääsee Suomesta Finnairin, Norwegianin ja Vuelingin siivin

Luigi's tips

  • Costa Bravalla on yhteensä 20 Michelin-tähteä 16 eri ravintolassa, lippulaivana maailman parhaaksi valittu El Celler de Can Roca Gironassa. Via Nord voi auttaa pöytävarauksissa kysytyimpiin ravintoloihin.
  • PortAventura Costa Dauradassa on yksi Euroopan suurimmista huvi- ja teemapuistoista. Lisäksi alueelle avattiin vuonna 2017 Euroopan ensimmäinen Ferrari Land, hyvä syy pitää yksi välipäivä golfista.
  • Omatoimimatka Costa Barcelonaan kannattaa ajoittaa FC Barcelonan sarjaohjelman mukaan. Iltaretki Camp Noulle Barcan kotiotteluun on once in a lifetime -tason kokemus. La Ligassa pelaavat myös RCD Espanyol ja sarjanousija Girona. Voit kysyä lippujen saatavuutta Via Nordista.

Lue seuraavaksi

Peralada resortin lyhyt historia

Makujen, maisemien ja golfin juhlaa Kataloniassa

Costa Bravan golfkeitaassa on käynnissä kymmenien miljoonien investointibuumi